Hvis du ikke klarer å vente kan du kjøpe ether gjennom coinbase. Men jeg anbefaler å lese beskrivelsen under.

Disclaimer: Ethereum er fortsatt en teknologi under utvikling og "valutaen" ether svært spekulativ. Ikke ta følgende som investeringsråd og ikke invester hva du ikke har råd til å tape.

Som beskrevet i artikkelen "Hva er Ethereum?" er det en datamaskin. For å kjøre et program på denne datamaskinen må du betale for datakraften du ønsker å bruke. Akkurat som alle andre skytjenester, feks Amazon AWS. Ether kan du få tak i på to måter. Mine gjennom å låne bort datakraft eller å kjøpe fra noen som har.

Siden mining ikke er profitabelt kommer jeg til å beskrive hvordan man kan kjøpe ether. Den tryggeste måten er å kjøpe gjennom en exchange. Man kan få en oversikt over alle markeder på coinmarketcap.

Valg av exchange

CoinbaseKraken og gdax er desidert de to mest annerkjente exchanges for kjøp av ether via USD eller EUR. Jeg ville nok anbefale Coinbase, ettersom de er enklest å bruke og støtter kjøp og salg via Norge gjennom kredittkort. Skandiabanken Beta har implementert api mot Coinbase og gir deg mulighet til å sjekke beholdningen din av crypto gjennom nettbanken. 

Hvis du har skandiabanken kan du slå på integrasjon mot coinbase på denne siden: https://skandiabanken.no/om-oss/beta/

Hvordan kjøpe Ether?

Hvis du bruker Coinbase kan du enkelt betale med kredittkort, som er desidert raskest i forhold til bankoverføring. Alternativt følge stegene under.

Hvis du kjøper fra exchange har du to muligheter.

1. Gjøre bankoverføring til en exchange. For så å kjøpe ether for pengene du overførte. 

2. Hvis du allerede har bitcoin kan du overføre til exchange for så å kjøpe ether.

Hvordan bruke en exchange

1. Registrer bruker på exchange og gå igjennom verifikasjonsprosessen

2. Gjennom din nye bruker hent kontodetaljer for overføring av enten USD eller EUR.

3. Opprett ny utenlandsoverføring fra din lokale bank med kontodetaljene fra exchange.  Evt betal med kort.

4. Vent noen virkedager før du får pengene overført.

5. Opprett ordre i exchange for å kjøpe ether.

Gratulerer du har nå ether. Det vil komme flere guider i fremtiden for hvordan du faktisk kan bruke dine nye ethere. Du kan også finne mer info om hvordan gjennom artikkelen om relevante ethereum lenker.

Referral reward

I samarbeid med coinbase har vi signeringsbonus. Hvor du får $10 hvis du kjøper Ether for $100 eller mer iløpet av de 3 første månedene. Trykk knappen under for å få gå til coinbase.com og få bonusen din nå.